Nettsiden er utarbeidet av Equimedia Mette Sattrup

Deltakere FERD Comeback Cup 2019

I alt er 16 ekviapsjer meldt til start i årets FERD Comeback Cup finale under Norwegian Horse Festival.

Deltakerne blir presentert her fortløpende.

AUST-AGDER RYTTERKRETS

Myriam Bauer / Vestergaardens Diamant De Rock - Arendal og Grimstad Rideklubb

Møt Myriam og Vestgaardens Diamant De Rock

Jeg er en 46 år gammel hestejente fra Tyskland, som flytta til Norge for 18 år siden. Jeg jobber som barnefysioterapeut i Lillesand. Mine to barn, 14 og 17, begynner å bli store, noe som gjør at jeg endelig kan gjøre det jeg elsker aller mest: å være i stallen! Jeg ahr ridd siden jeg var 13 år gammel og har alltid vært veldig glad i dressur. I fjor kom jeg til Arendal og Grimtad Rideklubb, og fikk etter 25 års pause fra konkurranselivet muligheten til å starte igjen. Jeg er fôrrytter for den danske sjarmøren "Vestergaardens Diamant De Rock", en utrolig snill vallak på 8 år, med mange talenter! Eier Tanita starter ham i sprang, og jeg liker å ta meg av dressuren. Diamant har faktisk vært med på AEG i fjor, da i sprang. jeg er utrolig takknemlig for å få muligheten til å delta på NHF og gleder meg fantastisk mye. 

BUSKERUD RYTTERKRETS

Ellen Haugland / Dominico - Drammen og Omegn Rideklubb

Møt Ellen og Dominico:

Jeg begynte å ri da jeg var 10 år gammel på rideskole på Steinseth Ridesenter i Asker.
Etter hvert fikk vi ri og passe privathestene også, og da jeg var 15 kjøpte jeg min første ponni. 

Deretter ble det først en fullblodshest, og så en halvblodshest som jeg konkurrerte sprang og litt feltritt med.  

Etter mange års pause begynte jeg å ri igjen da datteren min begynte med hest. 

Hun har hatt noen ponnier som jeg red litt på innimellom, men da det etterhvert ble hest, har jeg ridd mer og mer!

Dominico har vi hatt i tre år. Han er en 11 år gammel KWPN, spranghest, som jeg nå har begynt å ri litt dressur på. Med god hjelp av trener Charlotte Finjarn, har vi klart å kvalifisere oss til FERD Comeback Cup!

BUSKERUD RYTTERKRETS

May-Liss Ødegård Heggelund / Hedens Cameron - Eiker Ride- og Kjøreklubb

Møt May-Liss og Hedens Cameron:

Hedens Cameron, (kamelen), er en dansk pinto født i 2010. Jeg har kjent han siden 2014, og har alltid likt han veldig godt. 

Jeg holdt på med hest og turridning da jeg var liten. Etter en lang pause kjøpte vi (mannen min og jeg) en eldre læremester i 2014, da jeg ønsket å lære å ri dressur. Jeg red mitt første stevne i 2016 hvor jeg tok en flott sisteplass. I februar 2018 kjøpte vi kamelen og vi red første D-stevne i juni. Før han kom til oss, gikk han som turhest. Hvis jeg skal beskrive han med tre ord må det være sosial, uselvstendig og klønete. 

 

Min dressurtrener Hanne Tufte Egelandsdal satte meg på tanken om å ri kvalifiseringen til Comeback Cup i november, så jeg kan ikke si at vi har drømt om dette lenge..  Forberedelser til Comeback Cup har bestått av timer med Hanne, Linda Solbjør og Mary Robins.

NORD-TRØNDELAG RYTTERKRETS

Borghild Lundeby / Frippe - Verdal og Omegn Rideklubb

Møt Borghild Lundeby og Frippe: Verdal og Omegn Rideklubb

Frippe og jeg har hatt et forhold i 2 års tid og vi rir sammen en gang i uka. Frippe er gammel og erfaren, jeg er gammel og uerfaren – men vi gleder oss veldig til å være med på dette!

OPPLAND RYTTERKRETS

Siv Ørnvall / Blakken - Midt-Gudbrandsdal Rideklubb

Siv Ørnvall og Blakken representerer Midt-Gudbrandsdal Rideklubb, Oppland Rytterkrets.

OPPLAND RYTTERKRETS

Anne Engesveen / Flying Scorpio - Stav Rideklubb

Møt Anne og "Skorpa":

Flying Scorpio er en veldig trivelig 12 år gammel norsk sportsponni. Skorpa, som han kalles, har spredd glede hos oss i nesten fem år nå. Vi har for det meste ridd han på tur, men han har også hatt en dyktig forrytter som har tatt han med på stevner og treninger i sprang, dressur og feltritt. Å hoppe i terrenget er en av de tingene Skorpa virkelig setter pris på. Tidligere har Skorpa konkurrert i kjøring, men vi har ikke spent han for vogn. Jeg har ridd siden jeg var liten, men bare som tur- og hobbyrytter. Vi ble utfordret til å melde oss på Comeback-cup i høst, og lite ante vi om at den ene starten på et forholdsvis lite stevne skulle føre oss helt til Norwegian Horse Festival.

OSLO OG AKERSHUS RYTTERKRETS

Dag-Viggo Benjaminsen / Big Brother - Ullensaker Rideklubb

Møt Dag-Viggo, 51, og Big Brother:

Jeg startet med ridning i voksen alder rett før fylte 40 og kjøpte egen hest, Classic Rose Joy, i 2008, som dessverre gikk bort i 2014.

Det var Hege, min kjære halvdel som jeg har vært sammen med i 26 år, som fikk meg inn på hestesporet og som også kan ta «æren» for å få meg påmeldt til FERD Comeback Cup.

Familien flyttet fra Tromsø og Tromsø Rideskole til Nannestad i 2007. Vi kjøpte eget småbruk i 2010 i Nannestad og fikk satt opp egen stall med plass til 8 hester.

Ridningen for min del har vært et viktig avbrekk og pusterom i hverdagen. Her kobler jeg ut og bare storkoser meg, samt holder en liten ryggskade i god form.

Jeg har sprangtrening en gang i uken for Tom Vidar Gjeldnes, og etter nyttår dressur en gang i uken for Anne-Cathrine Sellæg.

I 2013 ble jeg den lykkelige eier av Big Brother, som jeg kjøpte av Kristin & Stein Endresen på Stall Bergan. Fantastisk flott hest som er ufattelig snill og grei og elsker kos. Han er som eier av og til, bestemt og har egne meninger på ting…Vi har et herlig forhold til hverandre og storkoser oss både på trening og på tur.

"Biggen", som vi kaller han på stallen, er nå 11 år og har vært skadefri alle de årene han har vært i vårt eie.

Gleder meg rått til FERD Comeback Cup og kjenner allerede nå at konkurransenervene begynner å melde seg:-)) Heia Norge & Ferd Cup!!

OSLO OG AKERSHUS RYTTERKRETS

Kjersti Aarsand / Norums Strips - Nittedal Rideklubb

Møt Kjersti og ponnien Norums Strips:  

Strips er en norsk sportsponni på 13 år e. Norums Nonchalant. 

Jeg har ridd siden jeg var liten, men sluttet å konkurrere i 1996. Konkurrerte den gang bare sprang. 

Strips er familiens ponni som foruten å holde mor i familien i form også til daglig jobber som læremester for Pia på 13 år. 

Litt spontant, kjøpte vi Strips høsten 2017. Har aldri angret på kjøpet av denne fantastiske ponnien. 

Marte Svenkerud er vår ukentlige trener, inspirator og motivator. 

Treningen fram mot Comeback Cup finale, består av å trene, kose oss, holde ponnien glad og å gru-glede seg til det som skal skje.. 

ROGALAND RYTTERKRETS

Liv Hilde Hellevik Nesvåg / Alessi - Sandnes og Jæren Rideklubb

Møt Liv Hilde og Aless:
Alessi er ei snill,  arbeidsom og flott rød hoppe på 12år,  som jeg er så heldig å få låne ca 2 ganger i uka. Eieren Lena Iren  Aas Stene  bruker henne til både sprang og dressur, men hjertet til både hest og rytter er  nok størst for å  hoppe over hinder. Hesten kan på dressurbanen bli litt kreativ og kikkete om det skulle bli muligheter for det, så det blir spennende når vi skal inn på denne store arenaen, å vise oss frem.  Jeg går ikke på noen faste ukentlige treninger, men hiver meg på innimellom. Nå mot FEERD Comeback Cup har jeg fått litt intensiv hjelp.

Jeg begynte å ri tidlig i barneårene, etter at jeg hadde fått  penger nok i bursdagsgave til at jeg kunne kjøpe meg  en ride hjelm. Min mor hadde egentlig ikke økonomi til at jeg kunne  få begynne å ri, men da jeg kom hjem så lykkelig med denne ridehjelmen, snudde hun på hver krone og jeg fikk begynne å ri på  rideskole en gang i uken.  Siden har det blitt MYE hest. Etter noen år på rideskole, så ble det litt lite å kun ri en gang i uken,  så jeg begynte med travere ved siden av. Der fikk jeg ri så mye jeg ville og lærte utrolig mye om trening og samvær med hest. Min erfaring på konkurransebanen når det gjelder ridning er derfor lik null, utenom at jeg  i mine ungdomsår faktisk har kjørt ett par travløp.

Når jeg fikk ungene, så ble hesteinteressen lagt i dvale i mange år. Så startet jentungen å ri,  og etter noen år  våknet jeg opp, og kom meg i salen igjen.  Dressur har i mange år nå,  vert min og mine døtres  felles interesse. Jeg har aldri tenkt på meg selv som noe annet enn en tur, trivsels  og mosjonsrytter.  Men etter å ha blitt utfordret av gode ryttervenninner og oppfordret av hesteeier til å melde meg på,  så er jeg altså nå på vei til  Norwegian Horse Festival og FERD Comeback Cup. Ganske surrealistisk, ganske skummelt, men mest av alt veldig spennende.

ROGALAND RYTTERKRETS

Siv Myhre Haaland / Tarino - Sandnes og Jæren Rideklubb

Møt Siv og Tarino:

Tarino er en 16 år gammel New Forest ponni (kategori II) og er min datters læremester i dressur. Han har vært i vårt eie i snart to år og er en stor personlighet i en liten kropp! Tarino trives på dressurbanen, men liker også veldig godt å gå på tur eller bare å dingle rundt med oss i enden av et leietau. Av og til blir han også hoppet litt som avveksling og jeg får låne ham til ridetimer et par ganger i uken. Jeg har ridd siden jeg var 8 år med noen avbrudd her og der. Tidligere har jeg hatt mest interesse for sprang og distanseritt, men etter hvert som jeg fikk lov å utdanne hester ble dressur mer og mer engasjerende. I dag rir jeg som egenterapi mot helseutfordringer, så kvalifiseringen til Ferd Comeback Cup er allerede en seier for meg! I Sandnes og Jæren Rideklubb har vi mange gode instruktører. Jeg vil takke Jens Chr. Eriksen og Kristine Linnea Hansen som har hjulpet Tarino og meg i forberedelsene. 

SØR-TRØNDELAG

Anne Grete Andersen / HF Another Kind of Crazy - Blakstads Hestesportsklubb

Møt Anne Grete og Annie:

Jeg har vært bitt av hestebasillen helt siden jeg var liten, og fikk min første shetlandsponni som 8 - 9-åring. Det var ingen rideskole her da jeg vokste opp, så det ble mest turridning. Tok en lang pause fra hestene fra begynnelsen av tyve-årene, men ble hektet igjen da min datter begynte å ri for omtrent fire år siden.  Jeg rir på timer to ganger i uka ved Blakstad Rideskole i Stjørdal, hos Trude Nesset. Det er veldig gøy å lære å ri «ordentlig».

Hesten jeg har med er ridekolehest og heter HF Another Kind of Crazy, i dagligtale kalt Annie. Hun er en 10 år gammel norsk varmblods. Hun er en populær hest i rideskolen, både hos nybegynnere og mer erfarne ryttere.

TELEMARK OG VESTFOLD RYTTERKRETS

Tonje Svendsen Gunnestad / Tibson - Larvik og Sandefjord Rideklubb

Møt Tonje, 40, og Tibson:

Jeg startet mye sprang som ung, men har ikke hatt egen hest på mange år nå. Som innbitt gammel sprangrytter driver jeg egentlig ikke med dressur. Helt til en ivrig hesteeier og trener i fjor satte i gang "operasjon overtalelse" for å få meg til start i en dressurkonkurranse... Konkurransemennesket i meg klarte til slutt ikke å stå imot presset. Ett dressurstevne ble til to - og plutselig kvalifisering til Comeback Cup! 

Tibson er en 16 år gammel oldenburgervallak som i yngre dager ble brukt som spranghest. Han står nå på Damgården ridesenter i Larvik og eies av min tante Elisabeth Wold Svendsen. Eieren er ikke er så glad i å hoppe, men det er hesten. Jeg begynte derfor å ri han litt for at skulle få hoppe og gjøre bomarbeid – og nå rir jeg mer eller mindre fast et par dager i uken. Vi er flere som deler på å ri han, variert trening er viktig for humøret hans og han går mye på tur. 

Treneren som skal ha æren for at jeg i det hele tatt vet hva jeg skal gjøre på en dressurbane heter Ina Bakke. En flink motivator som har gitt meg meg sårt tiltrengt instruksjon på våre relativt sporadiske dressurtimer og alltid er tilgjengelig med gode råd. 

Tibson er en fantastisk hyggelig og allsidig hest og jeg er veldig takknemlig for at jeg får lov til ri han. Vi har blitt litt stive i kroppen begge to, men bare vi har en god dag og jeg husker programmet (det er nemlig ikke så lett å huske banen når det ikke er noen hindre der) så blir dette en morsom opplevelse. Dressur er fortsatt litt utenfor komfortsonen min, men jeg gleder meg til å få ri på "den store arenaen" igjen!

TELEMARK OG VESTFOLD RYTTERKRETS

Christin Pettersen / Poik - Jarlsberg og Melsom Rideklubb

Møt Christin, 41, og Poik:

Jeg er så heldig at jeg får delta i Comeback Cup med min aller kjæreste Poik, en fjordhestvallak e. Smedsmogråen født 2000. Vi har vært sammen i tykt og tynt siden 2005. Felles meritter er ikke så mange pga litt skrantende rytterhelse, men vi har startet litt feltritt og deltatt sammen på et NM for fjordhest, hvor vi kjørte middels maraton for lag. Poik har heldigvis rutine og erfaring fra innsiden av railen likevel, takket være Vilde Helene Hesthagen. 

 

Poik er en arbeidsvillig og god hest, som er i aller best humør når han får bruke seg, og alderdommen kan vi rett og slett ikke se noe til. 

Motivasjonen for å prøve seg i comebackcupen i år, var å sparke seg selv igang mot NM fjordhest og grenmesterskap dressur, som i år går av stabelen i Drammen. Jeg vil så gjerne vise ham frem innenfor railen selv! 

Overraskende ble jeg da vi kvalifiserte oss til finalen under NHF. 

Vi forbereder oss med variert trening, hviledager og har mye gøy. Vi er så heldige å ha masse snø, og utnytter den for styrketrening og moro, kombinert med litt programtrening og bomarbeid. 

 

Jeg gleder meg veldig, og er takknemlig for muligheten comeback cupen er! Også er det litt skummelt.... #øvermassepååsitteneditrav

VEST-AGDER RYTTERKRETS

Anita Kristensen / Tornado - Kristiansand og Søgne Rideklubb

Møt Anita, 43, og Tornado:

Jeg har ridd og drevet med hester siden jeg var 8 år, med opphold grunnet barn og jobb.

Først da jeg var ca 30 år begynte jeg på rideskole. Jeg eier nå verdens herligste frieser på 12 år som heter Tornado.

Han har jeg hatt siden han var 4 år. For 7-8 år siden begynte jeg å få øynene opp for dressur. Vi har ikke startet så mange stevner, men synes det er utrolig moro.

Vi gleder oss veldig. Dette blir en erfaring å ta med seg videre.

ØSTFOLD RYTTERKRETS

Caroline Jahr / Højvang's Bizzarrini - Tomter Rideklubb

Møt Caroline, 44, og "Bisse":

Jeg gikk mine barndomsår på EKT Rideskole på Ekeberg i Oslo, men sluttet med ridning i 13-års alder.

Tok opp ridningen igjen for 5 år siden etter mange år på håndballbanen, da kroppen begynte å skrante og jeg trengte en hobby som ikke innebar så mye løping.

Begynte da på rideskole på Blixland Gård og Hestesenter i Tomter, og ble øyeblikkelig bitt av basillen igjen. 

Fikk med meg datteren min på det og etter et par år på rideskolen der så fant vi ut at vi måtte ha en egen hest, et par ganger i uka ble ikke nok..

Etter prøving av mange hester fant vi til slutt Højvang's Bizzarrini i Halmstad i Sverige og falt begge to pladask for "Bisse", som er en dansk pinto født i 2008.

Før vi kjøpte ham hadde han gått primært som turhest i Danmark, før han ble omskolert til feltrittshest i Sverige.  Han gikk en sesong feltritt før vi kjøpte ham i september 2017.

Han er en fyr med mye personlighet som til tider kan finne på utfordre oss i form av hopp og sprett og jeg må innrømme at jeg er litt spent på hvordan han takler den store arenaen under NHF - men han er stort sett en "ja-mann", så satser på at det går bra.

Vi bruker ham til "alt"; dressur, sprang, feltritt og tur.  

Det er feltritt som ligger mitt hjerte nærmest - men jeg trives også godt på dressur- og sprangbanen.

Vi gleder oss veldig til å være med på et så stort arrangement, og det er kjempemoro at FERD arrangerer dette for oss over "middagshøyden".

Det har blitt fokusert litt ekstra på dressur siden vi kvalifiserte oss og vi får god hjelp av trener Sergiusz Sajna med dressurundervisning en gang i uka frem til finalen.

ØSTFOLD RYTTERKRETS

Karianne Enger / Soudelor - Borge Rideklubb

Møt Karianne, 48, og "Skælken":

Jeg bor på et lite småbruk på Hadeland, og var som de fleste ganske aktiv da jeg var ung med sprang og tur. De siste 15  -20 årene har jeg bare ridd litt tur, jobbet, fått unger og gjort som folk flest. Har imidlertid alltid hatt hest. Litt mer aktivitet ble det da den ene sønnen min begynte å ri. Da begynte jeg som teknisk personell, noe som er kjempegøy! Soudelor eller "Skælken" som han kalles, er en 18 år gammel fullblods som gikk sitt siste løp i 2007. Siden har han for det meste vært turhest, før vi for noen år siden fant ut at det var på tide å begynne å trene litt. Begge begynte å bli gamle og stive. Skælken er en våken fyr med mye energi og arbeidslyst, han er flink til å få meg ned på bakken igjen når han synes jeg blir for eplekjekk, og jeg har studert mange forskjellige former for underlag - grundig! Vi har ikke trent fast, men hengt oss på der det er plass, og nå prøver vi å trene fast bom/kavaletti-timer for Line Brusletto på Hønefoss, noe vi synes er kjempemoro. Comeback cupen var også et innfall vi fikk som hørtes veldig moro ut, helt utrolig at vi kom med og jeg gru-gleder meg! Det blir moro å treffe likesinnede, og jeg håper Skælken viser seg fra sin beste side :-) 
Ambisjonene er ikke så store, men det er jo en utrolig opplevelse å få være med.

Please reload