Deltakere FERD Comeback Cup 2020

I alt var 12 ekviapsjer meldt til start i FERD Comeback Cup finale 2020 under Norwegian Horse Festival.

MØRE OG ROMSDAL RYTTERKRETS

Inger Thurmann-Moe og Victor, Fræna Rideklubb

Møt Inger og Victor:

Jeg vokste opp i Oslo, og red på rideskole, hadde hest på fôr og kjøpte deretter en ridehest. Faraday, som hun het, startet jeg i sprang, feltritt og litt dressur. I 1994 flyttet jeg til Møre og Romsdal, til Fræna kommune, nå Hustadvika. Her bor vi på en gård i strandkanten, hvor mine fire døtre har vokst opp sammen med dyr av mange slag.

Livas Victor B kjøpte vi i fjor høst av Cecilie Schilbred, som jeg og jentene mine har trent for i mange år, og som har hjulpet meg i forberedelsene til cupen. Victor er en erfaren dressurhest og en suveren lærehest, en gentleman som er lett å bli glad i. Egentlig ble han kjøpt til datteren min som overgangshest, men jeg la beslag på ham allerede første helgen for å være med på kvalifiseringen til FERD Comeback Cup. Og her er jeg. 

Ridning er en fantastisk sport, hvor alder ikke er noe hinder for å utvikle seg og vise framgang. Jeg håper jeg kan fortsette til jeg må bindes til salen. Jeg gleder meg til å være med på et flott arrangement.

BUSKERUD RYTTERKRETS

Marthe Bisgaard og Viking, Hønefoss og Ringerike Rideklubb

Møt Marthe og Viking:
Gleder meg veldig til å ri finalen og har hørt så mye positivt av andre om opplegget rundt.

Viking er en fransk spranghest etter Diamant de Semilly. Jeg har arvet han av Anne Line Røysi som er tidligere rytter og oppdretter. Viking ble pensjonert fra sprangbanen i 2016 pga en skade. Han er en hest med mye power og blod, men utrolig snill og med ett hjerte av gull,

Jeg er 45 år gammel Hønefoss jente, startet med hest på stall Monserud som lita jente. Synes fortsatt hest er best og det gir meg like mye glede nå som da. Skulle egentlig ikke ha hest igjen og holde på daglig, men Vikingen klarte jeg ikke å si nei til. Han er en fantastisk hest og en bestevenn, turkompis, treningspartner og en sann glede på fire bein.

ROGALAND RYTTERKRETS

Helle Stenshoft Hansen og Puk, Randaberg Ryttersportsklubb

Mine forventninger til finalen er å kose meg, og ha det kjekt på dette flotte arrangementet.

Om meg:

Jeg driver en rideskole like utenfor Stavanger, og det var en av elevene mine som meldte meg på cupen. Det er ca. 17 år siden sist jeg red på dressurstevne. Om Puk: Puk er en kjekk og lærenem dressurhest på 10 år, som jeg trives godt med og nyter hver en ridetur på. Puk har med tidligere rytter gått opp til Middels.

HEDMARK RYTTERKRETS

Christina Portén Bjerknes og Miledija "Mille", Eidskog Ride- og Kjøreklubb

Møt Christina og Mille:

Jeg heter Christina Portén Bjerknes, 62 år, og har ridd fra ung alder på hobbybasis. 

Jeg har deltatt på ulike stevner på klubbnivå, og er engasjert i den lokale rideklubben. 

Hesten Miledija “Mille" har jeg lånt og ridd det siste halvåret. Hun er ei 12 års Latvisk Varmblod som har startet klubbstevne og D-stevne først nå innfør cupen. Mine forventninger er å få en god opplevelse og få til et bra ritt sammen med Mille.

OSLO OG AKERSHUS RYTTERKRETS

Gro Ånestad Rimstad og Salto, Asker Rideklubb

Møt Gro og Salto:

Salto er en 17 år gammel Dansk Varmblod som jeg har på fôr noen dager i uken. Salto står på Stall Store Berg i Asker, og eies av Silje Gleditsch. Jeg begynte å ri Salto i høst, og tok han med på dressurtreningene til Siri Skahjem. Jeg har ridd på ukentlige dressurtimer for Siri de siste 6 årene, og vi oppdaget raskt at Salto og jeg samarbeider godt. Salto brukes mest til tur og sprang, og han hadde aldri startet dressurstevner før vi begynte med kvalifiseringene til FERD Comeback Cup. Salto er lærevillig og glad i å jobbe med dressurøvelsene, i tillegg til å ha veldig gode og myke bevegelser. Jeg synes vi har fått til utrolig mye på bare noen få måneder! Salto er verdens søteste og hyggeligste hest å håndtere, og han hilser alltid sine ryttere velkommen med et knegg. 

Jeg begynte å ri på EKT Rideskole på Ekeberg i Oslo da jeg var 8 år gammel. Da ble jeg bitt av hestebasillen, og etter det har drevet med hest mer eller mindre hele livet. Jeg hadde egen hest en periode, men etter hvert har jeg innsett at livet som fôrrytter er veldig mye enklere å kombinere med jobb og familie. De siste 10-15 årene har jeg vært heldig og hatt en rekke med flere veldig fine hester på fôr. Som tenåring var jeg mest opptatt av sprang. Etter at jeg ble voksen har jeg likt dressuren best, og nå har det vel blitt 13 år siden sist jeg hoppet et hinder?

Jeg gleder meg til å ri FERD Comeback Cup, og kjenner at jeg gru-gleder meg allerede. Mest av alt er jeg stolt av å få lov til å vise frem den fine hesten jeg rir! 

 

(Fotografen er Silje Gleditsch)

OSLO OG AKERSHUS RYTTERKRETS

Hilde Benedikte Asdal og Madame Clear, Nannestad Hestesportklubb

Møt Hilde og Madame Clear:
Kjære hestefolk

Denne hesten er en 12 år gammel Dansk Varmblod spranghest som jeg kjøpte i juli 2019. Vi har vært team i seks måneder, hvor de første månedene gikk mer i sprangtimer. Uten godt bakkearbeid ble det lite kvalitet på hoppingen.

Madame Clear, som hesten heter, er nok godt grunnridd i dressur også.

Når rytter er godt over 40år, nærmere 60 var jeg vel kvalifisert til Comeback Cup, vi prøver. Ikke slutt å leve - ha det gøy - tør å prøve, men vi gjør selvfølgelig så godt vi kan. La oss ha noen supre dager her på NHF og leve i hestebobla vår.

Hilse på kjente og ukjente - alle her er en hestevenn. Hilsen Hilde og Madame Clear

TELEMARK OG VESTFOLD RYTTERKRETS

Yngve Svendsen og Action Søndervang, Larvik og Sandefjord Rytterklubb

Møt Yngve og Action Søndervang: 

Hei, jeg er en ung rytter på 60 år som gleder meg veldig til å ri FERD Comeback Cup i år.
Jeg startet min karriere som stallgutt hos Knut Rimstad på Hovland Ridestall i Larvik, på slutten av 
60-tallet. Der jobbet jeg sent og tidlig, med ridetimer som belønning. 
Jeg hadde opphold fra hest og ridning i mage år mens jeg studerte til ingeniør og siden stiftet familie. 
Da min datter ble gammel nok til å gå på rideskole, tok min kone og meg opp ridningen igjen, og ganske raskt eide vi to hester og en ponni.
Hesten jeg rir her heter Action Søndervang som er en 12 år gammel Oldenburger/Dansk varmblod. 
I de fem årene jeg har eid Action har vi mest drevet med sprangridning og treningen skjer hovedsakelig i skog og mark, da jeg er en lidenskaplig tur-rytter. Dressur begynte vi så smått med for et ½ år siden da vi startet klubbmesterskapet til Larvik og Sandefjord Rytterklubb, som ble arrangert på Damgården Ridesenter, der jeg også er medeier. Dressur ga mersmak og vi har siden det startet to dressurstevner til.
Målsettingen jeg har for NHF er å ha det gøy sammen med hesten min og nyte atmosfæren ved dette fantastiske arrangementet. Jeg vil også benytte anledningen til å se og lære av de mange dyktige ekvipasjene i sprang og dressur som skal delta på NHF.

ØSTFOLD RYTTERKRETS

Hanne M. Westgaard og Zonette, Moss og Omegn Rideklubb

Møt Hanne og Zonette:

Tusen takk for at vi får være med på dette. Vi glede-gruer oss!
Zonette er en svensk varmblods hoppe f. 2004 med en veldig stor og fin personlighet. Hun er en «lady» og er min datters hest. Hun er med på alt, både sprang, feltritt og dressur. Det er min datter Jennie og min gode venninne/ hestepasser Nina som har meldt oss på FERD Comback Cup, og som tidligere sprangrytter har jeg tenkt at vi ikke ville klare en kvalifisering, da jeg totalt har ridd 4 dressurstevner i hele mitt liv. Men det er så gøy med dressur. Jeg er 47 år og har ridd siden jeg var seks år gammel. Jeg har tre hester med min datter, og bor i Oslo. Til daglig jobber jeg i Beauty Products som er en hudpleiedistributør, og all fritid går til barna mine og hestene. 

 

ØSTFOLD RYTTERKRETS

June Midtskog Riszkowski og Diesel, Moss og Omegn Rideklubb

Møt June og Diesel :

Diesel, snart 10 år gammel Tysk Sportshest, er min første hest, og jeg kjøpte han i 40-års gave til meg selv for tre år siden. Vi var begge litt uskolert og glade i skog og mark, men vi fikk en "PT" og trener i Margrethe Janbu som har fått oss hekta på dressur og har skyndet oss sakte med gode opplevelser framfor raske resultater. 

Han er trygg og god, og tar meg gjennom dager med usikkerhet og nerver på både stevner, trening og gode turer. Det er en skikkelig ungjentedrøm som har blitt realisert som hesteeier, og nå skal vi ri på en arena som jeg aldri hadde kunnet forestille meg var mulig for en amatørekvipasje som oss - veldig takknemlig og glad for dette initiativet! Vi gleder oss til ALT på Lillestrøm! "

NORD-TRØNDELAG RYTTERKRETS

Mari Liaklev Trønnes og Gareth Alfavad Z, Verdal og Omegn Rideklubb

Hesten min heter Gareth Alfarvad Z (kalles Fonzo),og er en dansk varmblod på 16 år. Han har primært gått som spranghest, men kan også noe dressur. Han er en stor herremann, snill som dagen er lang, men litt engstelig av seg. Litt spent på omgivelsene på Lillestrøm. 

Jeg er 43 år, anestesisykepleier og mamma til 3:-). Jeg tok opp ridningen igjen i fjor høst, og kjøpte Fonzo. Da hadde jeg hatt 6 års avbrekk fra ridning. Jeg har tidligere ridd mest sprang, men har etter jeg kjøpte Fonzo ridd mye dressur, noe jeg synes er kjempegøy! Har hørt så mye bra om opplegget rundt Comeback-cup, og flere fra klubben har deltatt under finalene tidligere år. Gleder meg veldig til å delta på Lillestrøm, og reiser ned for opplevelsen i seg selv.

.

Please reload

CBC2017_7006986
DSC_3752
DSC_4506
DSC_4489
DSC_4503
DSC_4274
DSC_4304
DSC_4340
DSC_4355
DSC_4414
DSC_4456
DSC_3734
DSC_3741
DSC_3794
DSC_3801
DSC_3821
DSC_3842
DSC_3870
DSC_3942
DSC_3982
DSC_4218
DSC_4054
DSC_4057
DSC_4127
_7006980