top of page
Søk

– Koste meg glugg ihjel

Rill og Pavlo hadde ikke konkurrert siden de red sitt siste feltrittstevne i 2005. I 2015 var hun publikum da finalen i første runde av FERD Comeback Cup ble arrangert under AEG i Tønsberg.

– Det der ville jeg være med på! Jeg tok initiativ til at kretsen dro i gang både FERD Comeback Cup og Rideskolecup. I 2016 hadde kretsen med to deltakere i hver av cupene, forteller Rill Rytter Fjøren.


En av de fire deltakerne var Rill. Pavlo ble tørket støv av og sammen klarte de å kvalifisere seg. Finalen i Tønsberg ble en uforglemmelig opplevelse:

– Å delta i FERD Comeback Cup var kjempegøy! Jeg koste meg glugg i hjel, var ikke nervøs i det hele tatt. Bare det å komme inn på arenaen og se alle som satt der og så oss. Begge døtrene mine var med som hestepassere, og de var mye mer nervøse enn det jeg var. Det var en kjempeopplevelse å være del av det store arrangementet! Vi gikk egentlig ned med flagget til topps, for vi hadde tenkt å gi oss der. Men det var så gøy, så vi fikk bare blod på tann og selv om han var 24 og jeg 60, fant vi ut at jeg ikke var for gammel, vi fikk til og med hedersprisen for å utmerke oss på en positiv måte, ler Rill, og husker ikke helt hva hedersprisen var for - men tipper det var alderen.

Med en samlet alder på 84 år, var de den desidert eldste ekvipasjen.


Fortsatt aktiv

I dag har Pavlo nådd en anstendig alder på 27, men er fortsatt i stevneform. Lier Horse Show står for døren, og Rill og Pavlo er med.

– Det var Comeback Cup’en som fikk oss i gang igjen. Vi har fortsatt på konkurransebanen siden. Blant annet deltok vi under Lier Horse Show i fjor, og i Vintercup i februar. Han er 27 og jeg 63, vi feirer 90-års dagen på Linnesvollen, ler Rill, og legger til at de satser på å runde 100 år før de gir seg.

– Det verste er at jeg tror vi klarer det også, sier hun og ler godt.


Bli med, du og!

Får du også lyst til å være med? FERD Comeback Cup er en landsdekkende dressurcup som er åpen for ryttere på 40 år eller eldre i finaleåret. For å delta kan du ikke ha startet LA eller høyere dressurklasser i løpet av de siste 10 årene. Kvalifiseringen skjer i kretsene, og går i LC, mens finalen går i LB:4. Kanskje du skulle oppfordre klubben din til å arrangere et kvalifiseringsstevne?

Du får dekket startavgift, og nytt i 2020 er at oppstalling også dekkes de tre finaledagene i Lillestrøm. I tillegg blir du invitert til sosiale samlinger hvor vi hygger oss med god mat og lærerike foredrag.

Dag 1 rides uttak, hvor de 10 beste går direkte til A-finalen, mens de øvrige rir B-finale dag 2. Vinner av B-finalen får også ri A-finale dag 3. Vinner av FERD Comeback Cup er den som vinner A-finalen.

FERD Comeback Cup er mer enn en ridekonkurranse. Du vil bli godt tatt vare på under finaledagene på Norwegian Horse Festival i Lillestrøm i februar 2020. Les mer om FERD Comeback Cup på nettsiden ferdcupene.no.


Rill og Pavlos comeback i 2016 ble starten på ny karriere.Velkommen!

Comments


bottom of page