top of page
Søk

Statuttene er klare, er du?

FERD Rideskolecup


Ferd Rideskolecup er et tilbud til alle landets rideskoler, både klubb- og privatdrevne rideskoler. Cupen har vært arrangert hvert år siden 2012, og det konkurrerers både i dressur- og sprangridning.

For cupen i 2020 er bommene i sprangkonkurransen senket fra 80 cm til 60 cm, og dermed er det mer tilgjengelig for flere rideskoler å bli med!


Kvalifisering

Hver krets må arrangere ett eller flere stevner for å kvalifisere rytterne til finalen.

Kvalifiseringsstevner bør fortrinnsvis arrangeres som et eget stevne for FERD Rideskolecup, eventuelt kan kvalifiseringsklassene legges inn i et UK- eller D-stevne som egen klasse.

Kvalifisering er både ryttertest LC1 og Feil og stil 60 cm. Finalen på NHF har samme bedømming.

Statuttene kan du laste ned fra ferdcupene.no.


Hvem kan delta?

Cupen er åpen for rideskoleelever ved alle landets rideskoler. Du må være født mellom 2005 og 2008, og kan ikke ha startet LA ponni eller hest 1 meter på distrikts-, lands- eller elitestevner. Nytt av året er at ryttere som har deltatt i finalen på AEG eller Norwegian Horse Festival tidligere ikke kan delta. Det er fordi cupen er blitt veldig populær, og vi vil at flest mulig som har lyst skal få muligheten til å ri på en så stor og flott arena.


Finalen under Norwegian Horse Festival

Hver krets sender 2 ryttere til finalen på NHF der alle får utdelt hest/ponni ut i fra oppgitt høyde. Vi har svært sjelden misfornøyde ryttere, hestene er fantastisk arbeidsomme og trygge på oppgaven sin. Å øve på sits, blikk og fine hjelpere, er hovedoppgaven for alle som ønsker å bli med. Det avholdes først dressurprøve der to eller flere ryttere rir samtidig på banen og programmet blir lest opp.

Resultatene fra både dressur og sprang blir lagt sammen for plassering i selve cupen. Dressur og sprangklassene har også vanlig klassepremiering hver for seg.


Faglig og fornemt

Som deltaker i finalen til FERD Rideskolecup blir du blir invitert til samlinger og løpende informasjon hele tiden. Vi har blant annet et lite seminar der vi inviterer dyktige forelesere til å møte rytterne og foreldre. Sist fikk vi Kyra Kyrklund og Monty Roberts innom, i tillegg til den dyktige treneren Lillian Grepne.

Det er aldri noe problem å få tak i de beste til å forelese litt, de er nemlig full av beundring for elevene ved rideskolene som med stort pågangsmot og dyktighet rir helt fremmede hester på en diger, internasjonal bane. Vi er stolte og glade for igjen å kunne invitere på vegne av FERD til en ny stor begivenhet for 9-ende gang! Velkommen!


Vinner av FERD Rideskolecup 2019 Mie Eikeli Meistad og Starlight (Foto: Helene Gjerde Aamdal)

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page