top of page
Søk

Anines Comeback


Sammen med ponnien Solero ble helgens kvalifisering i FERD Comeback Cup en svært god opplevelse for Anine (45). Foto: Mette Sattrup


Tekst: Mette Sattrup


Solen strålte over en vinterkledd stevneplass da Anine og Solero ankom Gjelsten Arena i Lier søndag formiddag 4. februar. Dette var en spesiell dag. Ikke bare fordi det var årets første kvalifisering i FERD Comeback Cup, men også fordi den markerte Anines tilbakekomst som dressurrytter i en sport hun har hatt glede av hele livet.

– Det var så gøy! Jeg skjønner ikke hvorfor ikke flere er med, sier Anine henrykt når vi møter henne hjemme på stallen etter stevnet.


Med kun tre deltakere kunne arrangementet virke lite for en utenforstående, men for Anine og de øvrige deltakerne var det en stor dag fylt med latter, samhold, og en påminnelse om hvorfor lidenskapen for ridning aldri falmer.

 

God stemning og godt samhold

Flotte rosetter fra FERD

Allerede da Anine og de andre deltakerne lastet av hestene, var stemningen på topp:

– Skal du også starte?

– Ja, jeg har heller ikke startet før..

– Skal du på neste stevne? Da sees vi der!

Under oppvarmingen fortsatte den gode tonen:

– Skal vi ri lett eller sitte ned i dag?

– Vi rir lett så mye vi kan...

Anine ler:

– Det ble en enstemmig beslutning om å ri lett så mye som mulig.

Stevnelederen, Rill, bidro også til at deltakerne fikk en god opplevelse:

– Hun var veldig hyggelig. Hun hadde selv deltatt i cupen tidligere. Under premieutdelingen fikk alle tre komme inn med hestene, vi fikk sløyfer og flotte FERD-rosetter, og vi fikk ri æresrunde. Veldig gøy. Jeg skjønner ikke hvorfor ikke flere er med, gjentar Anine undrende.


Premieutdeling: Marginene var små, men vant gjorde Sissel Rosenfeld/Bruno (t.v.) fra Follo Hestesportsklubb med 63,800%, Anine Fossum/Solero, LKRK, ble nummer to med 63,600% og nummer tre Grethe Løkken/Kokkedals Pan, MRSK, 58,000%. Her deler dommer Elisabeth Røisli ut sløyfer og rosetter. Foto: Rill Rytter Fjøren

 

Bidrag til Ridesporten

Anine synes arrangementet tjener som en perfekt portal for de som ønsker å gjenoppdage sin lidenskap for konkurranseridning.

– FERD Comeback cup er en ekstremt lavterskel-cup i og med at du ikke kan ha startet Lett A-klasser de siste 10 årene. Vi møttes på veldig like premisser. Jeg synes det var kjempegøy. Jeg dro hjem og tenkte – shit, jeg må ut og starte! Så gøy! Igjen viser det mangfoldet av ridesporten. Jeg har alltid tenkt at ridesporten er så bra fordi du blant annet kan drive med turridning, sprang, dressur, eller bare leie hesten. Uansett kommer du deg ut, det er en aktivitet, alle må ikke ri på toppnivå. Dette viser nok en gang mangfoldet av ridesporten. Jeg vet ikke om noen andre sporter i hele Norge hvor barn og unge konkurrerer i samme klasser. Dette er en 40+ klasse, riktignok, men i en åpen LC-klasse konkurrerer alle sammen uansett alder og kjønn, på like premisser. FERD Comeback Cup er en fin måte å komme seg tilbake. Tror ikke jeg hadde startet ellers, har ikke hatt noe sug etter det. Nå har jeg våknet, nå skal jeg ut igjen! Det var en kjempefin opplevelse, sier Anine, som med et smil innrømmer at hun hadde "knabbet" ponnien til sin 10 år gamle datter.
Mor- og datterponni

For Anine ble cupen ikke bare en mulighet til å konkurrere, men også en sjanse til å bli bedre kjent med Solero, den svenske sportsponnien til datteren Hannah.

– Solero er en fantastisk ponni. Han har gått feltritt også. Vi er så heldige å ha ham på helfor. Det er Marianne Svendsgaard som eier ham.

Gjennom denne erfaringen har Anine ikke bare gjenoppdaget gleden over konkurranseridning, men også overvunnet utryggheten og usikkerheten hun hadde i forhold til det å starte. Solero har vist seg å være mer enn bare en læreponni for Hannah; han har blitt en kilde til glede og inspirasjon for Anine også.

 

Hiv deg med!

Anines historie er et strålende eksempel på hvordan FERD Comeback Cup fungerer som en katalysator for gjenoppdagelse og lidenskap innen ridesporten. Ved å senke terskelen for deltakelse og fremme et miljø av fellesskap og inkludering, oppfordrer cupen voksne ryttere til å kaste seg ut i konkurranseridning igjen – med glede og fornyet entusiasme.

– Dette er veldig positivt for rytternorge, sier Anine, og med det sender hun en åpen invitasjon til alle som vurderer å gjenoppta sin stevnekarriere. FERD Comeback Cup er et lysende eksempel på at det aldri er for sent å komme tilbake i sadelen!

 


FERD Comeback Cup for 10. gang

FERD Comeback Cup arrangeres i år for 10. gang. Finalen går av stabelen på Gjelsten Arena i Lier St. Hans-helgen. Alle som deltar i kvalifiseringen får flotte rosetter!

Les statuttene og finn kvalifiseringsstevne(r) som passer for deg!

 

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page