top of page
Søk

Rideskolecupen - en familietradisjon


Celina Fylkesnes Thorsen og Kangro rir æresrunde - sammenlagt seier i årets FERD Rideskolecup! Foto: Mette Sattrup


For den hesteglade søskenflokken fra Karmøy er FERD Rideskolecup blitt en tradisjon. For tre år siden deltok storesøster Oda, i år deltok og vant søsteren Celina, og neste år satser lillesøster Linnea på å ri finale i Lier. Siste skudd på stammen, Ingerid, har også langsiktig plan og drøm om å få representere rideskolen på Gjelsten Arena en vakker dag.


Celina Fylkesnes Thorsen, snart 16, gikk seirende ut av FERD Rideskolecup 2024. Med rideskolehesten Kangro-H red hun til topps i dressuren og leverte en fin runde på sprangbanen som ga en femteplass og sammenlagtseier.


Hesteglad søskenflokk: På hesten, Celina, f.v. Linnea, Ingerid og Oda. Foto: Mette Sattrup

En drøm i oppfyllelse

 - En drøm har gått i oppfyllelse, sier Celina, og smiler bredt.

For tre år siden, i 2021, da storesøster Oda, 17, var med, kunne hun reise hjem til Karmøy med en tredjeplass i sprangen og femte sammenlagt. Gode minner, ikke minst om rideskolehesten Alissi, som Oda fikk gleden av å ri.

 

Og går det som Linnea, snart 13, håper, setter Karmøy-familien kursen for Lier igjen neste år. Linnea trives med begge grener som cupen består av, både sprang og dressur, og det er et godt utgangspunkt! Ingerid, snart 10, har også en drøm om å få ri finale på denne internasjonale arenaen i Lier.

– Hun blir kanskje med året etter Linnea, slår Oda fast.


Stor supportergjeng

De hesteglade jentene har fått med seg hele familien til Østlandet. I alt teller gjengen 17 personer. Foreldrene fungerer som støtteapparat, med både klem og klapp på skulderen, rigging og nedrigging av baner. I dag var det heiing som gjalt.

 At været har vært skiftende, betyr ikke noe for de entusiastiske jentene:

– Været var ille da dressurfinalen gikk lørdag, det regnet hunder og katter! Men da jeg skulle ri lettet det og sola kom fram, stråler Celina med pokalen i hånden, og legger til at hun er kjempefornøyd med hesten.

– Kanegro er 9 år og helt perfekt!

 

Etter en begivenhetsrik helg med maks uttelling fra premiebordet setter hele gjengen kursen mot Karmøy søndag ettermiddag, over fjellet med fare for snø, vestover.

 

På gjensyn neste år!


High five! Storesøster gratulerer Celina med seieren. Foto: Mette Sattrup

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page