top of page
Søk

Suveren innsats

Finalen i FERD Comeback Cup 2021 gikk av stabelen 1. og 2. juli på Linnesvollen i Lier. Kristin Olaussen Ørholm og PRE-vallaken hennes, Olympic (II), leverte to suverene runder og vant både innledende klasse og finalen med drøye 70 prosent.STOLTE: Kristin Olaussen Ørholm hadde tatt med seg mannen sin til Linnesvollen. Han kunne stolt bivåne to æresrunder for Kristin og Olympic (II) som gikk til topps i både innledende klasse og finalen. (Foto: Mette Sattrup)


Pandemien og mangel på stevner med mulighet for å kvalifisere seg, førte til at det i år kun deltok fem ekvipasjer i den populære FERD Comeback Cup. Men sola skinte over Gjelsten Arena, og årets deltakere viste helhjertet innsats og ikke minst stor rideglede.

– Jeg synes det har vært veldig hyggelig, veldig fin mottakelse, ordna forhold, vi trengte aldri spørre om hvor vi skulle være til hvilken tid. Organiseringen og opplegget rundt har vært helt supert. Og innsatsen vår kan jeg nesten ikke klage på denne gangen, ler Kristin Olaussen Ørholm etter at seiren er bragt trygt i havn i begge klasser med henholdsvis 70,400 og 70,645 prosent.

Olympic (II) er en 11 år gammel PRE vallak som sto som hingst fram til han var 8 år, forteller Kristin:

– Da kjøpte jeg ham, og så har vi jobbet ham fram til der han er i dag - en positiv, arbeidsvillig fyr, ofte med ganske mange forslag om hva vi skal gjøre ekstra.

Hun ler.

– Veien videre blir veldig spennende. I hvertfall nå når jeg ser at han sier «ja» og vil mer. Dessuten fikk jeg jo beskjed av treneren om at nå er jeg ferdig med Lett B, nå har jeg ikke lov til å ri det lenger, ler Kristin igjen, og legger til at det antakelig har noe med prosentene å gjøre:

– Når du bikker 70 prosent kan du begynne å se videre.

Kristin har tatt turen helt fra Stjørdalen. Hjemturen går via Vinstra, hvor hesten skal ha fjellferie på Sulseter Rideleir og gå sammen med treneren til Kristin, litt som lederhest og litt på banen med henne.

Men helt ferie blir det ikke for den nybakte Comeback Cup-vinneren. Hun har allerede fått nye oppgaver:

– Jeg har fått låne en annen PRE som jeg skal hjelpe ei venninne med å ri fram. Så jeg er ikke arbeidsledig. Når jeg kan være en ressurs og en hjelp for andre, er det veldig gøy, sier Kristin, som ellers bruker mye av tiden til å reise rundt som steward på forskjellige stevner.


De to finalendagene startet tradisjonen tro med en hyggelig samling torsdag formiddag. Den meritterte dressurtreneren Anny Hilde Lindén var til stede med tips og råd til spente deltakere, og var til disposisjon for de som ønsket hjelp under oppvarmingen begge dager. Første og innledende klasse gikk av stabelen samme ettermiddag, mens deltakerne møttes til dyst i finalen fredag morgen. Glade, smilende ryttere på blanke, velstelte hester, røper at ridegleden ikke avtar med alderen. Dressurcupen, som samler amatører og rustne ryttere på 40+, ble i år arrangert for sjuende gang. Tidligere år har finalen blitt avholdt i februar under henholdsvis AEG ved Tønsberg og Norwegian Horse Festival i Lillestrøm. Ettersom sistnevnte i år utgikk på grunn av pandemien, viste Gjelsten Arena på Linnesvollen seg å være en ypperlig erstatning denne gang.
Vi gratulerer (f.v.) 3. premie: Helle Alice Enger Mathiesen/Sir Lacon, Nedre Romerike Ryttersportsklubb. 2. premie: Toril Bakken/Jacobsgardens Gnist, Ekeberg Rideklubb. 1. premie: Kristin Olaussen Ørholm/Olympic (II), Blakstad Hestesportsklubb. (Alle foto: Mette Sattrup)
Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page