top of page
Søk

Snart klart for finale i FERD RideskolecupEr du en av de superheldige som er kvalifisert til finalen i FERD Rideskolecup?


Da vil du sikkert høre litt om hva som skal skje framover.

Akkurat nå venter vi på at alle deltagende kretser skal melde inn sine deltagere, det vil si to ryttere fra hver krets. I forbindelse med påmeldingen trenger vi info om rytters høyde og vekt for å finne rett hest, samt rytters klubb og rideskole og rytterlisens for å kunne lage deltagerlister og melde inn til startlister. Og vi må ha foresattes kontaktinfo for å sende ut informasjon. Når alle er meldt inn, sender vi ut et program til deltakerne på e-post. Programmet blir også publisert her på nettsiden.


I mellomtiden: Her er litt generell info:


Finalen i FERD Rideskolecup foregår på Linnesvollen i Lier 10.-12. juni.

Fremmøte er fredag ettermiddag. Deltagere og foresatte må selv finne overnatting. Medlem av rideklubber tilknyttet Norges Rytterforbund får gode betingelser hos Thon Hotels, og nærmeste Thon Hotel er på Vettre i Asker. Der tilbyr de 3-manns rom. Hotellet ligger kun 20 minutter med bil fra stevneplassen.

Vi vil legge ut en link til hotellbestilling.

I Drammen er det også gode overnattingsmuligheter nær togstasjon. Lier byr og på lokale, populære alternativer.

For dere som flyr, kommer det behjelpelig personlig info på e-post når alle er registrert som deltagere.


Program

Ankomst og samling er fredag ettermiddag, så legg opp til ankomst innen kl. 17.00.

Det blir tildeling og prøveridning av hester fra kl. 18.00. På bakgrunn av opplysninger om høyde og alder, vil vi på forhånd finne egnet hest/ponni. Dette pleier som regel å stemme veldig bra. Rideskolen som stiller hestene til disposisjon er rutinerte og dyktige og kjenner hestene godt. Hestene er dedikerte, ærlige og godt rustet til oppgaven. De er kjent i arenaen og gjør en fremragende jobb. Noen ganger blir det hestebytte underveis. Det er det de ansvarlige i rideskolen som avgjør, og pleier ikke by på problemer. :) To ryttere deler samme hest.


Når fredagen er over, skal hver rytter ha fått tildelt hest for dressurprøven lørdag. Dressurprøven er en ryttertest med inntil fire ryttere på banen samtidig. Vi har fått gode ryttertestdommere på jobb, det blir en dommer og en bisitter med god erfaring. Poengene fra dressuren blir med rytteren som en viktig input til den store finalen i sprang.


Sprangfinalen skjer i feil og stil-bedømming. Det vil si at det er dommerens inntrykk av rytterens stil og bruk av hjelpere som avgjør poengene. Erfaringer gjennom årene er at FERD Rideskoleryttere er veldig skolerte og rir utrolig bra! Poengene i feil og stil-bedømmingen i sprang blir lagt sammen med resultatene fra dressuren, og totalsummen avgjør hvem som er de tre beste i finalen og tar med seg pokalene hjem. Tabellen vi benytter for dette, er en World Cup-tabell, og marginene er små. Så selv om dere er kvalifisert, må ingen hvile på sine laurbær! Det er bare å fortsette å jobbe med de små detaljene som sitsen, blikket, fine hender og en god og stødig sjenkel, det rideskolelæreren din gjerne vil se – helt super ridning!


Godt å vite:

Dere får et program og info når alle kretsene har meldt inn sine deltagere.

Dere må selv bekoste reise og opphold.

Startavgifter til stevnet er dekket av FERD.

Disposisjon av hest dekkes av FERD.

Det koster ikke noe å være publikum.

Det blir en felles samling med grillmat lørdag som dekkes av FERD.


Rytterne skal forberede, sale opp og gjøre hesten klar for stevnet - og samarbeide med rytter nr. 2, samt rideskolens team av «grooms». Når hele omgangen er ferdig, skal hestene slippes ut og sørges for. Dagen er derfor ikke over når du er ferdig med runden din. Dere som reiser til og fra, må sette av tid til mer enn ridningen!


Det er to spisesteder på arenaen.


Om dere kommer med egen bil, er dere fleksible til å finne overnatting. Om dere kommer med fly og trenger skyss, kan det være lurt å benytte for eksempel Thon på Vettre i Asker der vi kan også kan koordinere transport. I god tid legger vi ut en link med forhandlet pris med hotellet.


Vi vil sette av tid lørdag fra kl. 16.00 til sosialt og konstruktivt samvær, så legg inn litt tid her om dere har privat overnatting.


Linnesvollen ligger fem minutters kjøring fra Lierbyen og Lierskogen der det er handlesteder. Linnesvollen har også en Horze-butikk som er populær blant rytterne.


Hva er Norway Grand Prix?

Norway Grand Prix er et stevne med mer enn 40 års historie på Linnesvollen, et internasjonalt anerkjent stevne med stor og storveis deltagelse blant toppsjiktet av sprangryttere. Linnesvollen som arena er et mekka for utendørs hestesport. Det er et av Norges store, internasjonale stevnesteder med høy standard for å kunne utøve en krevende sport. FERD Rideskolerytterne deltar på samme arena og på hester som er hjemmehørende ved anlegget og som til daglig rides og trenes i anlegget. Aller FERD-ryttere får en så optimal match med hest som mulig ut ifra opplysninger vi mottar.


Velkommen som finalist i FERD Rideskolecup!

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page