top of page
Søk

Strålende finale på Gjelsten Arena


Ida Vaage og Mr. Busy gikk helt til topps i FERD Rideskolecup 2023. Her flankert av Tine Skoftedal Fossing og (t.h.) Kristin Andresen, FERD. Foto: Helene Gjerde Aamdal


Så var den 11. FERD Rideskolecup finalen gjennomført i strålende vær på den flotte arenaen i Lier ved Drammen. Stevnet er en del av det internasjonale sprangstevnet Norway Grand Prix.


Det var i år 18 elever fra ni rytterkretser som deltok, og vi er imponert over et jevnt og godt nivå på rytterne. Nytt i år var at vi har hevet aldersgrensen til 17 år. Vi merket at det var en gjeng med gode, trygge og flotte ryttere som tok utfordringene på strak arm og med stor positivitet.

Vi vil også rette en takk til foreldrene som stilte opp for de unge, en flott gjeng! Heiagjengene og publikum stilte mannsterke, vi tror ikke det har vært så fullt på tribunene noen gang!


Cupen er et samarbeid mellom Norges Rytterforbund, Drammen Ridesenter og ikke minst FERD AS som har sosialt entreprenørskap i sin forretningsfilosofi. Rideskolene er den viktigste rekrutteringen til sporten, rideskolehestene gjør en formidabel jobb for sine elever, og utviklingen i sporten skal også inkludere rideskole-ekvipasjer i konkurranser. For å konkurrere, må man ikke nødvendigvis ha egen hest når det er så mange fine individer i rideskolene.


Støtten og anerkjennelse fra FERD til rideskolecupen har gjort at alle landets rideskoler har et attraktivt tilbud til sine elever og et mål å strekke seg mot. Vi vet nå at dersom en rideskole har FERD Rideskolecup som en del av sitt tilbud eller opplegg, ja, så er det blitt et kvalitets-stempel for rideskolen.


Dette er entreprenørskap i FERD sin ånd, nemlig å bidra til å skape en ny løsning på et problem eller en utfordring. Det er en utfordring å drive rideskoler i dag, og cupen bidrar til å holde lengre på gode ryttere, ha god hestevelferd ved god ridning og å anerkjenne mot og en god porsjon vilje til å mestre. Alle deltagerne har mye å ta med seg hjem til sitt eget sportslige miljø etter en slik opplevelse, det er vi glade for å kunne bidra til.


Takk også til alle våre frivillige, til dugnadsånden og de flotte hestepasserne / groomene som tok vare på ryttere som var ukjent med det meste, en finfin gjeng fra rideskolen i Drammen.


Vi håper å se enda flere ved finalen i 2024! God sommer!

Stevnefotografene Helene Gjerde Aamdal og Astrid Marie Årdal har fanget mange fine øyeblikk, og vil du kjøpe bilder fra cupfinalen, klikker du her. Da kommer du til et skjema som du fyller ut og sender inn. Deretter får du tilsendt link til bildene. Stevnet ligger under Norway Grand Prix.


Fellesbildet (nedenfor) kan du laste ned fra denne siden og benytte vederlagsfritt.En flott gjeng finalister samlet på Gjelsten Arena - flankert av (t.v.) Tine Skoftedal Fossing, NRYF, og (t.h.) Kristin Andresen, FERD og koordinator Kristin Høst Grønvold. Foto: Mette Sattrup


Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page